Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Családállítás, mint alternatív terápia

Családállítás a német származású Bert Hellinger nevéhez fűződő terápia. 1980-as évek második felében kezdte el a családfelállítást kidolgozni. Világszerte a 2000-es években terjedt el.

Bert Hellinger szerint van egy közös családi lélek, és ez meghatározott törvényszerűségekkel működik (odatartozás joga, a hely törvénye, a kiegyenlítődés törvénye). Ez a családi mező irányítja az egyén életét. Ha a törvényszerűségek sérülnek akkor az negatív hatással van az emberre úgy, hogy a családi lélek megkezdi a kiegyenlítést, a jóvátételt. Tehát ha probléma van a felmenőknél, akkor a leszármazó az, aki megissza a levét, beindul a lelkiismeret működése, és átveszi a sorsát.

A megbomlott rendszert segít ez a módszer helyreállítani.

De nem csak a család, hanem a különböző szervezetek, csoportok rendszerében is megfigyelhetőek ezek a törvényszerűségek. (Pl. iskolai-, munkaközösség, baleset, lakóközösség). 

A módszer pozitívan segít a következő esetekben:

  • a szülő-gyerek kapcsolat tartós zavarai a felnőttkorban is
  • a felnőttkorban is fájó gyerekkori hiányok, sebek
  • párkapcsolati problémák, kudarcok
  • gyerektelenség, félelem a gyerekvállalástól
  • életviteli nehézségek
  • képességeknél gyengébb teljesítmény, gátoltnak tűnő előmenetel és siker
  • ismétlődő, elhúzódó és/vagy súlyos testi betegségek
  • érthetetlen lehangoltság, depresszió, düh, harag és más nehéz érzelmek
  • alkoholproblémák és más függőségek
  • pszichoterápiás kezelés ellenére fennálló pszichés problémák: hangulatzavarok, öngyilkossági késztetés, szorongás, pánik, evészavarok, alvászavarok, gyerekkori magatartászavarok, teljesítménybeli nehézségek (lehetőleg a kezelő jelenlétében dolgozunk)
  • ismétlődő, és a megoldási próbálkozásoknak ellenálló munkahelyi problémák
  • nehéz élethelyzetek, döntések.

Hogy mi történik egy állításon azt, ha leírnám úgysem hinnéd el. Én sem hittem.. Inkább menj el, próbáld ki. Nálam bevált. 

 

Vettél már részt valamilyen alternatív terápián? 
Miben járult hozzá egy teljesebb élethez? 
Írd meg kommentben itt, vagy a fészbúkon:

https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%ADnek-Var%C3%A1zsvil%C3%A1ga/683569471696094?ref=hl&ref_type=bookmark 

0 Tovább

A színek gyógyító hatása

A fény maga az élet, a meleget, a nappalokat a világosságot adja. A fénynek jótékony hatása van az egészségre, és a jó közérzetre. A nyáron a sok napfénynek köszönhetően derűsebbek vagyunk, míg a téli időszakban komorabbakká válhatunk. A fizika tudománya szerint a fény az űrön át utazik hullám formájában. Különböző hullámhosszon, és frekvencián vibrál. A fény a világűrben, ahol nem ütközik semmilyen ellenállásba az emberi szemmel nem látható.

Amikor a színekről beszélünk, akkor a látható fény határain belül maradunk, aminek hullámhossza/rezgése van. A vörösnek nagy, míg az ibolyának kicsi. Ezért azt is mondhatjuk, hogy a színek a fény különböző megjelenési formái. A fehér fény prizma segítségével hét színre bontható. (Vörös, narancs, citrom, zöld, kék, indigókék, lila) Ez a hét színt kapcsolatba hozható a szivárvány hét színével, a hét hét napjával, csakráink színeivel, auránkkal, és a hangsor hét hangjával.

A színek gyógyító hatását már az ókori kultúrákban (Egyiptomban, Kínában és Indiában) is alkalmazták. Befolyásolják gondolatainkat, kapcsolatainkat, viselkedésünket. A színterápia nem egy önálló gyógyászati eszköz, hanem komplementer ha a betegség már kialakult. De az egészség megőrzésében önállóan alkalmazandó módszer. 

 

Színterápia módszerei: 

  • Színfürdő
  • Színek alapján étkezés
  • Csakrákon keresztül
  • Színmeditáció
  • Fényterápia 
  • Kristályok segítségével
  • Alkotás/festés, rajzolás/
  • Aura-szóma

(Az egyes módszerekről később írok részletesen.)

 

Érdekes lehet megfigyelni, hogy milyen színekkel vesszük magunkat körbe, melyek a dominálóak a lakásunkban, az öltözködésünkben, munkahelyünkön. Illetve melyek azok a színek amelyektől távol tartjuk magunkat, kicsit vagy egyáltalán nem szeretjük. Bepillantást nyerhetünk ennek megfigyelésével arra, hogy a színek mögött megbúvó energiák melyikével rendelkezünk, illetve melyikkel nem. 

 

Neked melyik a kedvenc színed? 

Mik a domináns színek az életedben?

Van olyan szín amit nem szeretsz?


Itt illetve fészbúkon is megírhatod kommentben a válaszod:

https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%ADnek-Var%C3%A1zsvil%C3%A1ga/683569471696094?ref_type=bookmark

0 Tovább

Lila

A lila szín a piros, mint meleg szín, valamint a kék, mint hideg szín keveréke. Szimbolizálja a misztikus világot és a szenvedélyeséget. A 6 szín legsötétebbike, ezért nehézséget és fájdalmat is jelenthet. A mértékletesség színe. Segít kiaknázni a szellemi folyamatokat. Egyensúly föld és ég felett, az értelem és az érzelem között. Hatására a vezető tulajdonságok felélednek.

Önzetlenség, felfedezés, társulás, uralkodás, szónok, humanitárius.

Agyi és spirituális szinten hat. Segít a belső megtisztuláson, meditáció hatását erősíti. A két agyféltekét egyensúlyba hozza. Lépvédő és nyirokkeringést serknető hatású. Csökkenti az idegfeszültséget, az idegi ingereket, a fájdalmat enyhíti. Tobozmiriggyel áll kapcsolatban. A túl sok lila depressziót okozhat.

A királyok színe, ezért a hatalam színe is egyben. Luxust és eleganciát sugároz. 

Mélylila: megfélemlítés.

Világoslila: lelki szolgálat.

Csakrája: fejtető-korona csakra.

Kristályai: ametiszt, hegyikristály.

Aki szereti: szellemi ébredés, spirituális felszabadulás, fejlődés.

Aki nem szereti: félelem a szellemi tapasztalatoktól.

Növény: ibolya, orgona, árvácska, levendula.

Gyümölcs, zöldség: áfonya, szilva, padlizsán.

Illóolaj: levendula.

Horoszkóp: vízöntő.

0 Tovább

Színes élet II. - Áramlás

„Akarom, megcsinálom. Küzdök. Megküzdök. Tervezem. Megtervezem. Még jobban fogom csinálni. Jobban akarom. Még jobban. Keményebben. Erősebben. Hevesebben. Áldozat. Lemondás. Akarom, megcsinálom. Nem számít az ár. Megcsinálom. Eredmény. Nem elég jó. Megcsinálom. Erős vagyok. Teljesítmény. Elvárás. Akarom, megcsinálom. Nem számít az ár. Akarom, megcsinálom. „

– Hopppááá elsuhant az élet.

No igen. De az úgy, hogy észre sem veszed. Mert az akarás, a teljesítményhajhászás mellett mi marad? A mindig többre vágyás. És megkérdezed, majd idővel: És én? Én hol vagyok?

Akartál házat, társat, hobbit, barátot, autót. Meg minden mást. Mindeközben meg elfelejtettél vmit. Egy apró dolgot. Mégpedig élni. Úszni az árral. Gyermeki örömmel. Csíkszentmihályi ezt Flownak nevezi. Létezni. És élvezni, ott ahol vagy, és azt, amit.  

Úgy, hogy tudod, aminek meg kell történnie, az megtörténik. Ahol ott kell lenni, ott, ott is leszel. Nem kell többet akarni. Mert aki akar az merev, és megtörik. Egyszerűen csak megengedni. Lágyan, mégis erősen. Belső erővel. Nem harcolni többet, egymás kezét fogni.

Hogy- hogyan?

 - Nyitottsággal.

 - Megengedéssel.

 - Bátorsággal.

 - Spontenaitással.

Zene ami segít érezni a létezés örömét:

Estas Tonne: Internal Flight

https://www.youtube.com/watch?v=WGTxqhSN8bE

0 Tovább

Balaton - A Riviéra

Azok a napok teljesen mások..
Reggel már korán kelek, 6-7 körül. Amúgy sem tudtam aludni jól, forgolódtam jobbra-balra egész este. Az IZGATOTTSÁGtól. Attól a gyermeki izgalomtól. Mert NAGY NAP ez a mai. Nos a reggeli kávé után, a friss kiflit, mert azt mindig vinni kell.. Ha nem fogy el akkor is.. Nos megkenem, megpakolom.. És közben azon gondolkodok már, melyik táskába is pakoljam a cuccokat. Lássuk csak.. Kell egyszer egy törölköző, aztán meg egy pléd amire kifekszem. Igen, naptej. Na de hová tehettem?? Itt szokott lenni. Ahhh, meg is van. Jó akkor már csak az a kérdés. Bikinit itt vagy ott vegyem fel. Hm.. Na erre majd később visszatérek. Miközben nyomkodom bele a táskába a holmit.. Majd elfelejtem.., hát kell a gumimatrac is..!! Anélkül el sem indulok. Az az én vitorlásom.. Meg hát igazán csak azon lehet jól barnulni..
Nyolcórás indulásból lett fél 9. Sebaj. Már most fullasztó meleg van. Ragyog a nap. A napszemüveg feltol, és már indulhatunk is. A hintóm előállt. Még egyszer megnézem a táskám, meg van-e minden. Pénztárca, diáki, naptej, kifekvő.. Anyám.. A bikini.. Fel kellett volna vennem! Még jó, hogy csak a város határán vagyunk. A kocsiban a térkép elő. Hová is menjünk pontosan?! Melyik part lenne a legideálisabb amit ezen a csodás vasárnapi napon meghódítsunk. Talán.. Talán most legyen...
Az út hamar elröppen a táj gyönyörű, minden zöld. Közeledünk, és már a Bakonyban pattog a fülem. A fák között enyhe kellemes friss levegő. Jó is, mert tikkasztó a hőség.
Aztán a messziben vmi kékes-szürkés megcsillan. Látod?! Látod??! OTT VAAAN! Miiiiilyen széééppp! Szebb mint tavaly. Hm.. De jó is lesz.. Már úgy belemennék...
Leparkolás, kipakolás. Egyik kézben a kézitáska, a másik kézben a hűtőtáska.. A hónom alatt a gumimatrac.. Meg a pléd. Mehetünk. Megvan minden. 

Kígyózó sor a pénztárnál. Meleg van. A levegőbe szippantok és érzem az illatát.. Igen igen. Ezt mindenki ismeri..
A jegy megvan. Már csak hely kell. A legjobb helyet kell megtalálni. Nézd ott! Az ott talán jó lesz! Délután is sütni fog a nap ott. Barnulni jöttünk.. Nem? 

Hely van. A reggeli szendvics gyors be kell tolni.. Nincs mese... Kell az energia. ÉS IRÁNY A VÍÍÍÍZ! Milyen hideg.. Jujjjj.. Egy lépés, meg még egy. Még egy. Nem kell elkapkodni a nap előttünk áll. És lubickolás a vízben. Hogy ez milyen jó. Milyen jóó! Imádom. Nézd ott a túlpart. Látni.. Látni.. A nap éget. Dél fele jár az idő. A strand fullon van. ZSIBAJ! IMÁDOM, erre vártam. Hallod??!! Ez olyan jóóóó.. Terefere itt, terefere ott.. A vízből ki, kis szárítkozás, és irány enni. Hm.. Mit is egyek. Oly sok a választék mégis oly kevés.. Na jó, most az egyszer legyen valami más.. Rántott sajt, sült krumplival.. Meg egy jeges kávé. Csavart fagyival. Délután meg majd egy sajtos-tejfölös lángos, palacsinta.. Hm.. És málnás-kivis hókristályt is. Adjunk az élvezeteknek. Hisz NYARALUNK. Akkor is ha csak egy napig. De NYARALUNK!
Evés után napozás, Megfőlök. Nem bírom én a meleget.. Keresek az árnyékba helyet magamnak. Messziről hangzik, kiabálják.. Kukoricát tessék! Finom, Friss!
A gyerekek száguldoznak fel-alá, rikácsolnak. De ÉN ÉLVEZEM.. Eltévedt labdák gurulnak ide-oda.
Akkor nézzünk egyet körül. Kell egy kis meglepi. Ajándék magamnak, magamtól. Egy szép ruha, egy kalap, vagy egy kiegészítő.. 
Ismét a vízbe. Sajnos repül az idő. 4 óra. Na még egyszer. Utána még megszárítkozunk. Kiülve a naplementében a sziklára. Vagyis azokra a nagy kövekre. Jönnek a kacsák, a hattyúk. Meg lehet őket etetni a megmaradt szendviccsel..
Kezd hűvösödni. Lebukni készül a nap.. A csodás nap. Az arcom paradicsom színű. A testem.. Na az is.. Pakolás össze. A lélek feltöltve. A test elfáradva. A nap és a víz megtette a hatását. Kókadtan. De örömmel megyek ki a kapun. Még egyszer visszanézek, és természetesen megígérem neki: DRÁGA BALATON, IDÉN MÉG VISSZATÉREK!!! 

0 Tovább

Színek Varázsvilága

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek