„Akarom, megcsinálom. Küzdök. Megküzdök. Tervezem. Megtervezem. Még jobban fogom csinálni. Jobban akarom. Még jobban. Keményebben. Erősebben. Hevesebben. Áldozat. Lemondás. Akarom, megcsinálom. Nem számít az ár. Megcsinálom. Eredmény. Nem elég jó. Megcsinálom. Erős vagyok. Teljesítmény. Elvárás. Akarom, megcsinálom. Nem számít az ár. Akarom, megcsinálom. „

– Hopppááá elsuhant az élet.

No igen. De az úgy, hogy észre sem veszed. Mert az akarás, a teljesítményhajhászás mellett mi marad? A mindig többre vágyás. És megkérdezed, majd idővel: És én? Én hol vagyok?

Akartál házat, társat, hobbit, barátot, autót. Meg minden mást. Mindeközben meg elfelejtettél vmit. Egy apró dolgot. Mégpedig élni. Úszni az árral. Gyermeki örömmel. Csíkszentmihályi ezt Flownak nevezi. Létezni. És élvezni, ott ahol vagy, és azt, amit.  

Úgy, hogy tudod, aminek meg kell történnie, az megtörténik. Ahol ott kell lenni, ott, ott is leszel. Nem kell többet akarni. Mert aki akar az merev, és megtörik. Egyszerűen csak megengedni. Lágyan, mégis erősen. Belső erővel. Nem harcolni többet, egymás kezét fogni.

Hogy- hogyan?

 - Nyitottsággal.

 - Megengedéssel.

 - Bátorsággal.

 - Spontenaitással.

Zene ami segít érezni a létezés örömét:

Estas Tonne: Internal Flight

https://www.youtube.com/watch?v=WGTxqhSN8bE