A fény maga az élet, a meleget, a nappalokat a világosságot adja. A fénynek jótékony hatása van az egészségre, és a jó közérzetre. A nyáron a sok napfénynek köszönhetően derűsebbek vagyunk, míg a téli időszakban komorabbakká válhatunk. A fizika tudománya szerint a fény az űrön át utazik hullám formájában. Különböző hullámhosszon, és frekvencián vibrál. A fény a világűrben, ahol nem ütközik semmilyen ellenállásba az emberi szemmel nem látható.

Amikor a színekről beszélünk, akkor a látható fény határain belül maradunk, aminek hullámhossza/rezgése van. A vörösnek nagy, míg az ibolyának kicsi. Ezért azt is mondhatjuk, hogy a színek a fény különböző megjelenési formái. A fehér fény prizma segítségével hét színre bontható. (Vörös, narancs, citrom, zöld, kék, indigókék, lila) Ez a hét színt kapcsolatba hozható a szivárvány hét színével, a hét hét napjával, csakráink színeivel, auránkkal, és a hangsor hét hangjával.

A színek gyógyító hatását már az ókori kultúrákban (Egyiptomban, Kínában és Indiában) is alkalmazták. Befolyásolják gondolatainkat, kapcsolatainkat, viselkedésünket. A színterápia nem egy önálló gyógyászati eszköz, hanem komplementer ha a betegség már kialakult. De az egészség megőrzésében önállóan alkalmazandó módszer. 

 

Színterápia módszerei: 

  • Színfürdő
  • Színek alapján étkezés
  • Csakrákon keresztül
  • Színmeditáció
  • Fényterápia 
  • Kristályok segítségével
  • Alkotás/festés, rajzolás/
  • Aura-szóma

(Az egyes módszerekről később írok részletesen.)

 

Érdekes lehet megfigyelni, hogy milyen színekkel vesszük magunkat körbe, melyek a dominálóak a lakásunkban, az öltözködésünkben, munkahelyünkön. Illetve melyek azok a színek amelyektől távol tartjuk magunkat, kicsit vagy egyáltalán nem szeretjük. Bepillantást nyerhetünk ennek megfigyelésével arra, hogy a színek mögött megbúvó energiák melyikével rendelkezünk, illetve melyikkel nem. 

 

Neked melyik a kedvenc színed? 

Mik a domináns színek az életedben?

Van olyan szín amit nem szeretsz?


Itt illetve fészbúkon is megírhatod kommentben a válaszod:

https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%ADnek-Var%C3%A1zsvil%C3%A1ga/683569471696094?ref_type=bookmark