Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ünnep-e az ünnep?

Már elég régen írtam bejegyzést, viszont most elkapott egy gondolatmenet amit szeretnék veletek megosztani. :) 

Tegnap, azaz augusztus 20-án országszerte különböző programokat szerveztek az államalapítás megünneplésére. 
Nővérem és én Mosonmagyaróvárra látogattunk el Havasi Balázs zongorista fellépéséért. Bár az eső elkezdett csöpögni a közönség kitartott, és egy remek koncert kerekedett. 
Szeretem nagyon Havasi munkásságát, egy igazi zongoravirtuóz, gyönyörű zenéket komponál és játszik.  


Bennem egyébként az a kérdés merült fel, hogy ki fogja fel manapság az egyes nemzeti ünnepeket úgy, hogy ezeken a napokon eleink előtt tisztelgünk?
Egyáltalán tisztelet-e ez még? 
Észrevesszük-e, hogy ezek a napok igenis ünnepnapok, vagy csak az ingyenes koncertek és a szemet kápráztató kirakodóvásárok azok, ami lenyűgöznek?

Nem arra vagyok kíváncsi, hogy tudod-e, augusztus 20-án mit ünneplünk. Hanem arra, hogy tudod-e, egyáltalán ünneplünk. 


 Bármilyen ehhez kapcsolódó gondolatot örömmel olvasnék tőletek. 

Legyen szép az estétek! 

0 Tovább

Lépésről-lépésre

Ma arra gondoltam, hogy az egyik rajzom fogom bemutatni, annek egy-egy fázisát. 

Angelina Joliet rajzoltam le, még nincs befejzve, de amíg eljutottam képekkel szemléltetném. 

Az első rajzon még nem is nagyon lehet ráismerni. Többször is átnéztem, összevetettem a képet és a rajzot, biztos ami biztos.

A következő fázisban már kezdett hasonlítani... 

A harmadik, ahol jelenleg tartok, az már elég hasonló, de a tónusozással még sokat lehet rajta fejleszteni. 


Ha befejeztem, azt is felteszem. 

Ti szoktatok rajzolni?

Itt vagy a fészbukon is megírhatjátok! :)  

 https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%ADnek-Var%C3%A1zsvil%C3%A1ga/683569471696094?ref=hl&ref_type=bookmark


Szép napot mindenkinek!

 

0 Tovább

Csillaghullás, csillagászás

Nyári esték kihagyhatatlan velejárója az éj leszálltával kifeküdni, és kémlelni az eget. Izgalmasnak tartom, hogy milyen parányiak vagyunk mi emberek és, hogy milyen hatalmas is a világegyetem. A sok vibráló csillagot nézve én mindig megnyugszom, magával ragad az érzés, hogy mindennek van rendje, átérzem teljesen, hogy ott ahol vagyok, amit csinálok az jó, és hogy a dolgoknak rendelt idejük, helyük van.

Na de egy kicsit a csillaghullásról is…

Az egyik legismertebb időszaka a csillaghullásnak az augusztus, amikor is átvonul a Perseidák a fejünk felett, a fényes meteorokat és sűrű hullást okozó meteorraj. A raj sok apró porszemcséből áll, amely a föld légkörébe érve a nagysebesség következtében felhevülnek, és elégnek. Ez általában augusztus 12-13-ra esik. A meteorok a Perseus csillagkép irányából lépnek ki, innen kapta a nevét.

Ezt a csillaghullást Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik, aki 258 augusztus 10-én mártírhalált halt.

Hullócsillagokhoz két ismertebb hiedelem is társul. Az egyik, hogy aki hullócsillagot lát, annak kívánnia kell valamit, és ha azt nem árulja el, akkor az teljesülni fog. A másik az, hogy a hullócsillagok fényükkel éppen a szüzességüket elvesztő lányokat számolják össze.

Remélem, hogy szép tiszta ég lesz idén a csillaghulláskor.

Aki pedig bármelyik éj leple alatt nem tud nyugovóra térni, és szeretné megismerni az egyes csillagképeket arra vannak már applikációk a telefonra, amik segíthetnek az egyes csillagképeket beazonosítani.

Csillagtérképes applikációkat a play áruházból le is lehet tölteni, pl. a Sky Map-ot. Igaz nem magyar, de egyszerű és érthető, könnyen kezelhető.

Mindenkinek jó csillagászást! 

Te is szoktad figyelni a csillaghullást? 

Mindig kívánsz valamit, ha látsz egy hullócsillagot? 

Lassan csillaghullás! Készülj!

0 Tovább

Kedvenc filmjeim

Nagyon sokáig nem szerettem a romantikus filmeket. Túlságosan érzelgősnek gondoltam őket, így egybe sem néztem még bele sem. Hátha még a végén sírás lesz a vége. Sokszor keményebbeknek akarjuk mutatni magunkat, mint amik vagyunk. De ez mára megváltozott. Az első általam nagyon kedvelt film a

One Day

Egy kedves barátom ajánlására néztem meg. Állította, hogy tetszeni fog, én meg hittem neki, és meg is néztem(...). Hát én is csak ajánlani tudom. Nagyon szép történet egy fiú lány a történet alakulásával férfi és nő barátságáról és a barátság beteljesedéséről illetve kiteljesedéséről.

A második kedvenc romantikus filmem az pedig… A minden lány/nő kedvence… A Szerelmünk lapjai címü film. Na ez az a film, aminél az első mondata már könnyeket csal az ember szerelmébe, aztán zokog.. Igaz a megjelenés után szimplán 7 évvel később néztem csak meg.

 

Fantasy..

Nekem abból Avatar a favorit. Nem csak a látványvilága mesés, hanem a történetben szereplő Na’viknak a kultúrája. Elgondolkodtató a fejlett technológiával rendelkező ember és a velük szemben törzsközösségben élő idegen nép közti különbség. Az egyik védi, és tiszteli az életet. Míg a másik a hatalomért bármire képes.

A békés harcos útja:

Ezt mind könyvben, mind filmben ajánlom. Igaz történet alapján Dan Millman saját életének egy darabkáját írja le. A filmet már csak azért is érdemes megnézni, mert abban a másfél órában van egy csomó életbölcsesség.

Forest Gump:

A nagyszerű, de mégis egyszerű Forest Gumpot mindenki ismeri, és szerintem, aki egyszer látta a filmet, az meg is szeretette. Az állhatatossága, és kitartása révén olyan helyekre eljut, és olyan dolgokat él túl ez az egyszerű ember, amiről más még álmodni sem mer, mert a mama hitt benne. Elég egy embernek a hite, a belénk vetett hite. És már képesek vagyunk az egész világot megváltoztatni. És a Mamának hála, az életbölcsességek itt is sziporkáznak. 

De imádtam az Eredetet, a Marvel Univerzumos filmeket.. És a többi.. :) 

Nektek van kedvenc filmetek?

Mi fogott meg igazán titeket? 
Írd meg itt vagy a fészbúkon:

 https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%ADnek-Var%C3%A1zsvil%C3%A1ga/683569471696094?ref_type=bookmark

0 Tovább

A mandala

A mandala szanszkrit eredetű szó, jelentése kör, ír, körszelet, korong. Eredetét tekintve buddhista, tibeti és indiai kultúrához köthető. Évezredek óta használják meditációs eszközként, a tudatos jelenlét elérése érdekében.

A mandala az ember potenciálisan megvalósítható legmagasabb tudatállapotának képi kifejezése. A világ  leképeződése, egy tudatos fejlődési folyamat térképe. Szimbolizálja az Univerzumot, a Teremtőerőt, mint középpontot. A rend, az egység, a harmónia, az arányosság, a szakrális geometria megnyilvánulása.

A mandala megmutatja a tudatos és tudattalan ént, tehát a teljes énre hatással van. Segít, hogy jobban megismerjük önmagunkat.

Saját készítésű mandala: Pasztell-lel, pamutvászonra.

A mandalai színeinek jelentései:

Vörös: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem, melegség, aktivitás, dinamizmus, életerő, bátorság, nagy erőbedobás, vitális vágy, győzelemre irányuló akarat

Narancssárga: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés, átmeneti szín a piros és sárga között, a szellem és a libidó egyensúlyát jelenti

Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia; az örök fény, a felség, a hatalom kifejezője, közvetítés jelképe emberek és istenek között

Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom, a színek hármasságát jelöli, mivel a kék és sárga elegye

Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia, tisztaság, csendesség, hűvösség, biztonság, nyugalom, feloldódás, végtelenség

Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség; egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között

Rózsaszín: érzékenység, belső gyógyulás, egyetemes gyógyulás, szeretet

Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom

Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés

Szürke: lelki gyógyulás, hűsét, szelídség, szeretet

Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét

Arany: bölcsesség, gazdagság, szépség, örökkévalóság

Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez; a föld színe, ebből adódik az anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése

A mandalákban megjelenő formák szimbolikája: 

Pont: egység

Kör: örökkévalóság, kozmikus rend

Spirál: örvénylés, dinamizmus

Négyzet: föld, anyag, stabilitás

Csúcsán álló négyzet: labilitás

Oldalán álló háromszög: férfiasság, teremtő energia, felemelkedés

Csúcsán álló háromszög: víz, nőiesség

Hatágú csillag: Kozmikus egyensúly, elégedettség

Ötágú csillag: teljesítmény, hatalom, erő, jelképe

Vonal: mozgás

Hullámvonal: ritmusos terjedés

Fa: élet, fejlődés

Szív: szeretet, szerelem.

Háló: megkötöttség

Félkör szellemi nyitottság.

0 Tovább

Színek Varázsvilága

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek