Nagyon sokáig nem szerettem a romantikus filmeket. Túlságosan érzelgősnek gondoltam őket, így egybe sem néztem még bele sem. Hátha még a végén sírás lesz a vége. Sokszor keményebbeknek akarjuk mutatni magunkat, mint amik vagyunk. De ez mára megváltozott. Az első általam nagyon kedvelt film a

One Day

Egy kedves barátom ajánlására néztem meg. Állította, hogy tetszeni fog, én meg hittem neki, és meg is néztem(...). Hát én is csak ajánlani tudom. Nagyon szép történet egy fiú lány a történet alakulásával férfi és nő barátságáról és a barátság beteljesedéséről illetve kiteljesedéséről.

A második kedvenc romantikus filmem az pedig… A minden lány/nő kedvence… A Szerelmünk lapjai címü film. Na ez az a film, aminél az első mondata már könnyeket csal az ember szerelmébe, aztán zokog.. Igaz a megjelenés után szimplán 7 évvel később néztem csak meg.

 

Fantasy..

Nekem abból Avatar a favorit. Nem csak a látványvilága mesés, hanem a történetben szereplő Na’viknak a kultúrája. Elgondolkodtató a fejlett technológiával rendelkező ember és a velük szemben törzsközösségben élő idegen nép közti különbség. Az egyik védi, és tiszteli az életet. Míg a másik a hatalomért bármire képes.

A békés harcos útja:

Ezt mind könyvben, mind filmben ajánlom. Igaz történet alapján Dan Millman saját életének egy darabkáját írja le. A filmet már csak azért is érdemes megnézni, mert abban a másfél órában van egy csomó életbölcsesség.

Forest Gump:

A nagyszerű, de mégis egyszerű Forest Gumpot mindenki ismeri, és szerintem, aki egyszer látta a filmet, az meg is szeretette. Az állhatatossága, és kitartása révén olyan helyekre eljut, és olyan dolgokat él túl ez az egyszerű ember, amiről más még álmodni sem mer, mert a mama hitt benne. Elég egy embernek a hite, a belénk vetett hite. És már képesek vagyunk az egész világot megváltoztatni. És a Mamának hála, az életbölcsességek itt is sziporkáznak. 

De imádtam az Eredetet, a Marvel Univerzumos filmeket.. És a többi.. :) 

Nektek van kedvenc filmetek?

Mi fogott meg igazán titeket? 
Írd meg itt vagy a fészbúkon:

 https://www.facebook.com/pages/Sz%C3%ADnek-Var%C3%A1zsvil%C3%A1ga/683569471696094?ref_type=bookmark