Ma ebédre pizzát csináltam. Dokumentáltam lépésről-lépésre. Nagyon ízletes és bőséges lett a végeredmény. Azok akik érzékenyek a laktózra, vagy egyéb okból nem esznek tejterméket szerintem nagyon tetszeni fog. 

Tészta:

 0,5 kg liszt
 1 zacskó porélesztő 
 só
 olaj
 meleg víz 

Az alapanyagokat összegyúrom. Akkor jó, ha már szépen összeáll és se a kézen se az edény falán nem marad tészta. Utána pedig pihentetem egy fél órát.

A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütöm. Ekkor még nem teszek rá semmit. Így finom ropogós lesz. 

Majd ezt követően kerül rá a paradicsomszósz.


Paradicsomszósz:

 250 g paradicsomsűrítmény 
 1 vöröshagyma
 kevés olaj
 kiskanál pirospaprika
 só
 bors 

A hagymát összevágom, és az olajon üvegesre párolom. Ezt követően adok hozzá pirospaprikát és sót, majd ráöntöm a paradicsomszószt. Ízlés szerint mielőtt felforr meg lehet még fűszerezni oregánóval, borssal, rozmaringgal. 

Feltét:

 Kukorica
 Paradicsom
 Paprika
 Erőspaprika
 Savanyú uborka
 Bab
 Hagyma 
 Sárgarépa
 Karfiol
 Olivabogyó

A karfiolt és a babot megfőzöm. A többit nyersen összevágom.  

És rákerülnek a paradicsomszószra a zöldségek. Így: 

Ezt követően újra beteszem a sütőbe kb. 15 percre és voálá. Kész is az ígycsiklandó ebéd.



Én ma sima fehér lisztet használtam. Ezt lehet helyettesíteni tönkölyliszttel, vagy egyéb liszttel.  

Próbáljátok ki, szerintem mennyei! :)