Ma ebédre pizzát csináltam. Dokumentáltam lépésről-lépésre. Nagyon ízletes és bőséges lett a végeredmény. Azok akik érzékenyek a laktózra, vagy egyéb okból nem esznek tejterméket szerintem nagyon tetszeni fog.
Tészta:
0,5 kg liszt
1 zacskó porélesztő
só
olaj
meleg víz
Az alapanyagokat összegyúrom. Akkor jó, ha már szépen összeáll és se a kézen se az edény falán nem marad tészta. Utána pedig pihentetem egy fél órát.
A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütöm. Ekkor még nem teszek rá semmit. Így finom ropogós lesz.
Majd ezt követően kerül rá a paradicsomszósz.
Paradicsomszósz:
250 g paradicsomsűrítmény
1 vöröshagyma
kevés olaj
kiskanál pirospaprika
só
bors
A hagymát összevágom, és az olajon üvegesre párolom. Ezt követően adok hozzá pirospaprikát és sót, majd ráöntöm a paradicsomszószt. Ízlés szerint mielőtt felforr meg lehet még fűszerezni oregánóval, borssal, rozmaringgal.
Feltét:
Kukorica
Paradicsom
Paprika
Erőspaprika
Savanyú uborka
Bab
Hagyma
Sárgarépa
Karfiol
Olivabogyó
A karfiolt és a babot megfőzöm. A többit nyersen összevágom.
És rákerülnek a paradicsomszószra a zöldségek. Így:
Ezt követően újra beteszem a sütőbe kb. 15 percre és voálá. Kész is az ígycsiklandó ebéd.
Én ma sima fehér lisztet használtam. Ezt lehet helyettesíteni tönkölyliszttel, vagy egyéb liszttel.
Próbáljátok ki, szerintem mennyei! :)
Utolsó kommentek