Ki ne hallott volna már a kéz és láb nélküli emberről, Nick Vujicicről a szerb származású ausztrál fiatalemberről. Egy igazi prédikátor, aki az előadásain, könyvein és kisfilmjein keresztül motivál, hirdeti a hit erejét. 

Példa értékű munkásságával segít az embereken, akik elakadtak, megtorpantak. Biztat és lelkesít, hogy még a legnehezebb helyzetekből is van kiút, ha hiszünk Istenben, Önmagunkban és cselekszünk is.

" Ha hiszel benne, hogy képes vagy jobbá tenni az életedet, képes vagy pozitív nyomot hagyni a városodon, a házadon, a világodon, cselekedj e hitnek megfelelően."

A könyveiben őszintén vall félelmeiről, saját nehézségeiről és arról, hogy milyen érzelmi nehézségeken jutott tovább. A szerelmi csalódásokat és a pénzügyi gondokat ő is átélte, de a hitének köszönhetően megkapott mindent, amire vágyott, és amire szüksége volt. Felállt és újrakezdte. És ezt tanácsolja nekünk is. Idővel minden világossá válik, krízishelyzetekben meglátható az ok, a tanulási és fejlődési folyamat.
Ha már valami nagyon nem megy, bármennyire is akarod, akkor add át Istennek, és ő majd elrendezi a szálakat.

" Találd meg azt, ami elégedetté tesz; találj rá arra a tevékenységre, amiben kihasználhatod az energiáidat... Ha nem találsz rá azonnal a saját utadra, légy türelmes! Tisztában kell lenned az időzítés jelentőségével, és azzal, hogy a valódi szenvedély, amit a szívedben érzel, sosem fog elhomályosulni... A szenvedélyek azért múlnak el, mert Isten valószínűleg valami sokkal nagyobb és jobb dolgot szán neked. "

Érdemes megjegyezni Nick-től:

A fájdalom csak időleges.
Az önsanyargatás nem megoldás.
Ha nem kapod meg, amit szeretnél, akkor próbálj meg adni.
Különleges és páratlan vagy.
Ne hidd, hogy egyedül vagy.
Az egyensúly nem az irányításról szól.
Légy elhivatott, és használd az ajándékaid.
Soha ne mondj le a szerelemről!

Könyvek:

Élet korlátok nélkül – Ötletek egy teljes élethez

Megállíthatatlan – A cselekvő hit ereje

Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA

https://www.youtube.com/watch?v=hKgPRKZKtHE