Vegán karfiolkrémlevest készítettem a minap. Nagyon finom lett ezért gondoltam megosztom veletek a receptet.
Hozzávalók:
1 karfiol
2 sárgarépa
2 dl zabtej
só
bors
+ 2-3 szelet barnakenyér
Elkészítés:
A karfiolt jól megmostam majd összevágtam, a sárgarépát megpucoltam majd felszeleteltem és megfőztem kevés vízbe. A víz egy részét aztán leöntöttem róluk miután megpuhult, és hozzáöntöttem a zabtejet és ízesítettem. Majd botmixerrel krémesre turmixoltam. Ezt követően megvártam míg felforr, majd elzártam a tüzet.
A barnakenyeret összevágtam és megpirítottam melegszendvicssütőben.
A végeredmény pedig a képen látható:
Ugye milyen egyszerű és gusztusos?
Próbáljátok ki! :)
Utolsó kommentek